'As soon as you feel too old to do a thing, do it'

blog-retinol-vitamine A
Skin Care

Beautyingrediënt onder de loep: vitamine A

Het is misschien wel het meest onderzochte beautyingrediënt: retinol. Dit stofje, een vitamine A is door de jaren heen door veel onderzoekers onder de loep genomen. In dit blog ga ik dieper in op de werking van retinol en retinaldehyde, zodat jij kan bepalen of deze vormen van vitamine A een geschikt ingrediënt voor je is.

Lees verder »
Skin Care

Droge lippen voorkomen in de winter

Het is een typisch wintereuvel: je lippen voelen in de winter veel droger aan dan in de warmere maanden. Om over die vervelende velletjes nog maar te spreken. Heb je er ook last van? Lees dan snel verder.

Lees verder »
Lifestyle

6 tips om stress te verlagen en je huidconditie te verhogen

Stress en een mooie huid gaan niet samen. Je leest het vrijwel direct aan je huid af als je stressvolle tijden doormaakt. Die wordt droger en grauwer en je kan meer onzuiverheden krijgen. In dit artikel deel ik mijn ontstresstips met je, zodat je hopelijk minder vaak last hebt van een gestreste huid.

Lees verder »
Feiten en fabels over acne
Skin Care

10 fabels en feiten over acne

Wie last van acne heeft, trekt vaak alles uit de kast om dit vervelende huidprobleem op te lossen. Over acne is al zoveel geschreven dat ik helemaal begrijp dat je de waarheid soms niet van fabeltjes kan onderscheiden. Om je te helpen, zet ik in dit blog een aantal fabels en feiten over acne op een rijtje.

Lees verder »
Wat gebeurt er met je huid tijdens de overgang?
Lifestyle

Wat gebeurt er met je huid tijdens de overgang?

Bij de een doet de overgang rond haar veertigste z’n intrede, terwijl de andere vrouw pas na haar vijftigste haar menopauze heeft. Eén ding is zeker: met je huid gebeurt een hele hoop in de overgang! In dit blogartikel vertel ik je er meer over en natuurlijk geef ik je een aantal tips!

Lees verder »
pexels-cottonbro-5701659 Collageen supplementen
Food

Beautyingrediënt onder de loep: collageen

Om te smeren en te slikken: collageen is in beautyland hot & happening. Dat is helemaal niet zo gek, want de afgelopen jaren zijn er verschillende wetenschappelijke studies gedaan naar de werking van collageen. Die waren verrassend positief! Hoogste tijd om verder te duiken in de wereld van collageen (én wat dit voor je huid kan doen)!

Lees verder »
5 tips om te besparen op jouw skincare routine
Skin Care

5 tips om te besparen op jouw skincare routine

Met een torenhoge energierekening en boodschappen die steeds duurder worden, is het best prettig om érgens op te kunnen besparen. En laat een goede beautyroutine daar zich nou perfect voor lenen! Een mooie huid hoeft echt geen honderden euro’s per maand te kosten, dat bewijzen deze tips en producten. Ik hoop dat ik je kan inspireren je beautyroutine te verduurzamen én een tikkeltje betaalbaarder te maken.

Lees verder »
LED-Light Dermapen
Ontspanning

LED-light: wat doet het voor je huid?

Het is misschien even wennen, zo’n rode LED-lamp op je huid, maar onderzoek heeft aangetoond dat LED-lichttherapie écht iets kan doen voor je huid. Zelf ben ik erg enthousiast over het gebruik van rode LED-therapie, wat me op het idee bracht er een blog over te schrijven. Want hoe werkt LED-licht voor de huid precies, wat doet het en hoe pas je het toe? In dit blog ga ik er dieper op in.

Lees verder »