'As soon as you feel too old to do a thing, do it'

Puistjes na de zomer: deze huidverzorging
Skin Care

Puistjes en een onrustige huid na de zomer(vakantie): hoe kan dat?

Is de zon nou wel of juist niet goed voor je huid? Je leest weleens dat mensen in de zomer minder last hebben van acne, maar na de zomervakantie hoor ik regelmatig over onrustige huidjes en juist méér pukkeltjes. Hoe zit dat nou? In dit artikel laat ik je weten of je huid in en na de zomer inderdaad onrustiger is, hoe dat komt én hoe je er weer vanaf komt.

Lees verder »
Lycogel blog ervaringen
Skin Care

Merk in de spotlight: Lycogel Breathable make up

Je huid verzorgen en verbeteren én tegelijkertijd egaliseren? Lycogel is het antwoord! Dit fijne merk is een pro in huidverbeterende foundations vol actieve werkstoffen, waardoor je je huid verzorgt en tegelijkertijd een subtiel tintje geeft. Ik ben enorm fan en vertel je in dit blog waarom.

Lees verder »
Lifestyle

Verbrand in de zon: wat nu? Eerste hulp bij zonverbranding

Je hebt zorgvuldig gesmeerd met SPF, maar toch kleuren je schouders aan het einde van die zonovergoten dag rood. Auw! Kan gebeuren, maar echt comfortabel is zo’n verbrande huid niet. In dit artikel leg ik uit wat een zonverbrande huid precies is, wat de gevolgen zijn van (regelmatig) verbranden, maar natuurlijk vooral hoe je voorkomt dat je verbrandt. Want kleine spoiler: verbranden is behalve oncomfortabel ook gevaarlijk.

Lees verder »
Beautytrends tiktok, social media
Lifestyle

De 4 grootste TikTok-beautytrends

Voor de nieuwste beautytrends en -hypes hoef je tegenwoordig alleen nog maar je social media te openen. Nieuwe manieren van huidverzorging aanbrengen vliegen je om de oren, meestal overgewaaid uit Korea of Amerika. Ik neem de vier grootste TikTok-beautytrends onder de loep en geef je mijn visie erop.

Lees verder »
pexels-cottonbro-studio-4154199
Algemeen

Zó verf je je wenkbrauwen snel en gemakkelijk thuis

Op vakantie heb je qua make-up niet meer nodig dan een paar goed gevormde en mooi gekleurde wenkbrauwen. Je wenkbrauwen bepalen je uitstraling, dus met een stel krachtige brows kom je op vakantie op je mooist voor de dag. In dit blogartikel leg ik uit hoe je te werk gaat voor de mooiste, meest natuurlijke gekleurde wenkbrauwen.

Lees verder »
wat te doen bij clownseczeem
Skin Care

Hoe verhelp je clownseczeem oftewel periorale dermatitis?

De laatste tijd zie ik steeds meer gevallen van clownseczeem in mijn praktijk, wat me op het idee bracht om er een blog aan te wijden. Want wat iedereen met clownseczeem gemeen heeft, is het feit dat iedereen er zo snel mogelijk vanaf wil. In dit blog vertel ik iets meer over clownseczeem, het ontstaan ervan en het belangrijkste: hoe je je huid weer tot rust krijgt.

Lees verder »
pexels-ricardo-garcia-682501 droge versus vochtarme huid
Skin Care

Het verschil tussen een droge en vochtarme huid

Wist je dat veel mensen vaak niet eens door hebben dat ze een droge huid hebben? In dit blog vertel ik je meer over het verschil met een vochtarme huid, want hoewel deze twee ‘huidtypen’ in één adem worden genoemd, zijn een droge huid en een vochtarme huid toch echt wat anders.

Lees verder »