'As soon as you feel too old to do a thing, do it'

Pigmentvlekken na de zomer Zo ga je ze te lijf
Skin Care

Pigmentvlekken na de zomer? Zo ga je ze te lijf

Het is beautyeuvel nummer één na de zomer: pigmentatie. Na de vele zonuren waaraan je huid is blootgesteld, worden bestaande pigmentvlekken beter zichtbaar en kun je nieuwe pigmentatie hebben opgedaan. Pigmentvlekken zijn onschuldig, maar kunnen wel als ontsierend worden ervaren en dus krijg ik er regelmatig vragen over, waarbij de focus dan vooral ligt op het verhelpen van pigmentvlekken. In dit blog vertel ik je daarom iets meer over pigmentatie: hoe ontstaat het, wat voor soorten pigmentvlekken zijn er en hoe kan je pigmentatie effectief behandelen?

Lees verder »
Waarom kiezen voor een natuurlijke deodorant?
Lifestyle

Waarom kiezen voor een natuurlijke deodorant?

Het hoofddoel van deodorant is natuurlijk je oksels fris houden. Tegelijkertijd wil je dat een deo de huid van je oksels verzorgt en vooral níet schadelijk is. En geloof me: er zijn nogal wat deodorants op de markt die alles behalve goed zijn voor je huid en ook nog eens schadelijk zijn voor het milieu. Niet voor niets vind je bij SKNZ alleen natuurlijke deodorant. Wat daar de voordelen van zijn en waar je bij het gebruik van natuurlijk deo rekening mee moet houden, vertel ik je in dit artikel.

Lees verder »
Algemeen

Zo kom je weer in je ritme na de (zomer)vakantie | Skincare, bewegen en voeding

Als er één periode is die je uit je ritme haalt, dan is het wel de zomer(vakantie). Waarschijnlijk doe je het wat rustiger aan of ga je op vakantie, waardoor je dagelijkse routine er langzaam bij insluipt. Er zijn meer verleidingen, je huid heeft wat te verduren en op hete dagen heeft sporten niet je hoogste prioriteit. Erg? Helemaal niet! Maar misschien vind je het – net als ik – wél fijn om weer gestimuleerd te worden je oude ritme te hervatten. Ik geef je in dit blog een aantal tips.

Lees verder »
Food

Eiwitten: de bouwstenen voor een Gezonde en Stralende Huid

Eiwitten zijn onmisbaar in een gezond, evenwichtig eetpatroon. Je hebt ze nodig voor het transport van stoffen in het bloed en in de cellen, voor spieropbouw, brandstof en herstel en… voor een gezonde, mooie huid. Eiwitten worden in de gezondheid vaak in verband gebracht met sporten, maar ook je huid heeft heel veel baat bij voldoende eiwitten. In dit blog vertel ik je de voordelen van eiwitten op je huid en hoeveel eiwitten je dan ongeveer nodig hebt.

Lees verder »
4 tips tegen wallen
Lifestyle

4 tips tegen wallen

Soms ben je ermee geboren, soms is een slechte nacht de oorzaak van wallen. Wat de oorzaak ook is: vaak is er iets te doen tegen wallen! Hoewel er niks mis is met die vochtophopingen onder je ogen, kunnen ze wel als storend worden ervaren. Precies daarom wil ik in dit artikel een paar tips delen tegen wallen onder je ogen.

Lees verder »
Skin Care

Dagcrème met SPF: heeft dat zin?

Niet iedereen heeft elke dag zin in een laagje zonnebrandcrème op z’n gezicht. De uitkomst: dagcrème met SPF! Ik krijg – zeker nu het toch echt zomer wordt – steeds vaker de vraag of een dagcrème met een zonnefilter wel echt werkt. Omdat de vraag regelmatig gesteld wordt, besloot ik er een blog aan te wijden. In dit artikel vertel ik je meer over crèmes met SPF en of dat nou wel of geen goed idee is.

Lees verder »
Lifestyle

Warmtebultjes in de zomer? Dit is wat je ertegen doet!

Nu de temperaturen langzaam (we hebben er even op moeten wachten!) omhoog gaan, stijgt ook het risico op warmtebultjes of warmte-uitslag. Warmtebultjes ontstaan wanneer het buiten warmer wordt en je meer gaat zweten. In dit artikel vertel ik je wat meer over het ontstaan van warmte-uitslag en ook wat je ertegen kan doen.

Lees verder »
hypochlorous acid
Skin Care

Alles wat je moet weten over hypochloorzuur in huidverzorging

Van alle zuren die je op je huid kan gebruiken, ken je er vast al een paar: glycolzuur, salicylzuur,melkzuur, amandelzuur… Het allernieuwste van het nieuwste is hypochloorzuur (HOCl). Dit vernieuwende, nog relatief onbekende skincare-ingrediënt belooft booming te worden, en niet voor niks. Ik dook even grondig in dit nieuwe type zuur en vertel je er graag meer over.

Lees verder »
Make-up dragen tijdens het sporten: go or no go?
Lifestyle

Make-up dragen tijdens het sporten: go or no go?

Als je me al langer volgt, weet je dat ik regelmatig beweeg en in de sportschool te vinden ben. Beweging is goed voor je; lichamelijk, mentaal én voor je huid. Maar hoe zit het nu met make-up dragen tijdens het sporten. Want is dat nou handig om te doen of juist niet? Ik deel vandaag mijn visie!

Lees verder »