'As soon as you feel too old to do a thing, do it'

Lifestyle

Warmtebultjes in de zomer? Dit is wat je ertegen doet!

Nu de temperaturen langzaam (we hebben er even op moeten wachten!) omhoog gaan, stijgt ook het risico op warmtebultjes of warmte-uitslag. Warmtebultjes ontstaan wanneer het buiten warmer wordt en je meer gaat zweten. In dit artikel vertel ik je wat meer over het ontstaan van warmte-uitslag en ook wat je ertegen kan doen.

Lees verder »
hypochlorous acid
Skin Care

Alles wat je moet weten over hypochloorzuur in huidverzorging

Van alle zuren die je op je huid kan gebruiken, ken je er vast al een paar: glycolzuur, salicylzuur,melkzuur, amandelzuur… Het allernieuwste van het nieuwste is hypochloorzuur (HOCl). Dit vernieuwende, nog relatief onbekende skincare-ingrediënt belooft booming te worden, en niet voor niks. Ik dook even grondig in dit nieuwe type zuur en vertel je er graag meer over.

Lees verder »
Make-up dragen tijdens het sporten: go or no go?
Lifestyle

Make-up dragen tijdens het sporten: go or no go?

Als je me al langer volgt, weet je dat ik regelmatig beweeg en in de sportschool te vinden ben. Beweging is goed voor je; lichamelijk, mentaal én voor je huid. Maar hoe zit het nu met make-up dragen tijdens het sporten. Want is dat nou handig om te doen of juist niet? Ik deel vandaag mijn visie!

Lees verder »
Algemeen

Ingrediënt in de spotlight: tranexaminezuur

Wie actief aan pigmentatie wil werken, ontkomt niet meer aan het ingrediënt tranexaminezuur. Deze nieuwkomer in skincare wordt – al dan niet met andere zuren – met name ingezet in exfolianten, om de huid te verhelderen en pigmentvlekken, melasma en andere vormen van verkleuringen tegen te gaan. In dit blog ga ik wat dieper in op tranexaminezuur in skincare.

Lees verder »
SunsCare_sun creme
Lifestyle

Merk in de spotlight: sun care van Suns Care

Vegan zonnebrandcrème met veilige zonnefilters die het koraal niet aantasten, parfumvrij is, vol hydraterende, verzorgende ingrediënten zit én geschikt is voor alle huidtypen. Wat is er níet fijn aan Suns Care?! Waarom je dit fijne merk deze zomer in je strandtas wil hebben vertel ik je in dit blog.

Lees verder »
Pep je huid op met een gezichtsmasker
Skin Care

Pep je huid op met een gezichtsmasker

Gebruik jij een gezichtsmasker vooral om een moment van rust voor jezelf in te lassen? Niks mis mee, maar een masker kan heel veel meer voor je huid doen dan je misschien denkt! Wat een masker precies kan doen voor je huid én welke maskers je daarvoor moet hebben, vertel ik in dit blogartikel.

Lees verder »
krachttraining
Lifestyle

De voordelen van krachttraining op je huid en gezondheid

Dat ik voorstander ben van sporten en beweging is waarschijnlijk geen geheim meer. Alle vormen van sport of inspanning zijn goed voor je, zowel lichamelijk als mentaal én voor je huid. Maar wist je dat krachtsport in het bijzonder veel voordelen heeft? Een aantal daarvan heb ik opgesomd in een blog. Lees je mee?

Lees verder »
lijnzaadmasker
Skin Care

Het lijnzaadmasker: dé TikTok-trend van dit moment

Als we influencers, TikTokkers en andere online skincare guru’s moeten geloven, is het lijnzaadmasker het helemaal. Een masker gemaakt van lijnzaad zou als natuurlijke botox werken, je huid prachtig glad en stralend krijgen én het zou wonderen doen bij onzuiverheden. Ik wilde die trend natuurlijk onderzoeken en in dit blog lees je meer!

Lees verder »