'As soon as you feel too old to do a thing, do it'

pexels-katherine-clara-3869001
Lifestyle

7 selfcare-tips om de herfstdip te voorkomen

Het is nat en guur buiten, de straten liggen bezaaid met bladeren en onze truien worden steeds een beetje dikker: het is herfst! Maar met die kortere dagen en minder zonuren ligt een herfstdip op de loer. Daar hebben we helemaal geen zin in. Zorg dit seizoen goed voor jezelf en je zal zien dat je de herfst fluitend doorkomt. Met deze selfcare-tips moet het lukken!

Lees verder »
pexels-lisa-fotios-1351238
Food

Heb ik een ijzertekort? Zo herken je het!

Een bleke huid en droge huid, haaruitval, snel moe zijn en last van rusteloze benen: het zijn allemaal symptomen die kunnen duiden op ijzertekort. Maar hoe weet je nou zeker of deze klachten bij een ijzertekort horen? En wat kan je doen als je ijzer tekort komt? Ik vertel het je graag in dit artikel.

Lees verder »
pexels-cottonbro-studio-5702166
Algemeen

Oktober = borstkanker ‘awareness’-maand

Ieder jaar staat oktober wereldwijd in het teken van aandacht voor borstkanker. In deze zogenoemde borstkanker awareness-maand vragen we aandacht voor borstkanker en de preventie ervan. Dat is hard nodig, want wist je dat 1 op de 7 vrouwen de diagnose borstkanker krijgt? In dit blog meer over borstzelfonderzoek en waarom je het een vast onderdeel moet maken van je Selfcare-routine.

Lees verder »
pexels-michelle-leman-6798775
Algemeen

Make-uptips voor 40+

Je bent natuurlijk zo jong als je je voelt, maar misschien herken je het als veertigplusser: op een gegeven moment wordt je make-up wat ingetogener en ga je zoeken naar wat voor producten goed werken voor jou en je huid. Want hoewel je misschien wat meer lijntjes en rimpeltjes krijgt, wil je nog steeds verzorgd voor de dag komen, toch?! In dit blog deel ik mijn make-uptips voor de iets oudere jongere onder ons, zodat jouw huid het beste tot zijn recht komt.

Lees verder »
Puistjes na de zomer: deze huidverzorging
Skin Care

Puistjes en een onrustige huid na de zomer(vakantie): hoe kan dat?

Is de zon nou wel of juist niet goed voor je huid? Je leest weleens dat mensen in de zomer minder last hebben van acne, maar na de zomervakantie hoor ik regelmatig over onrustige huidjes en juist méér pukkeltjes. Hoe zit dat nou? In dit artikel laat ik je weten of je huid in en na de zomer inderdaad onrustiger is, hoe dat komt én hoe je er weer vanaf komt.

Lees verder »
Lycogel blog ervaringen
Skin Care

Merk in de spotlight: Lycogel Breathable make up

Je huid verzorgen en verbeteren én tegelijkertijd egaliseren? Lycogel is het antwoord! Dit fijne merk is een pro in huidverbeterende foundations vol actieve werkstoffen, waardoor je je huid verzorgt en tegelijkertijd een subtiel tintje geeft. Ik ben enorm fan en vertel je in dit blog waarom.

Lees verder »
Lifestyle

Verbrand in de zon: wat nu? Eerste hulp bij zonverbranding

Je hebt zorgvuldig gesmeerd met SPF, maar toch kleuren je schouders aan het einde van die zonovergoten dag rood. Auw! Kan gebeuren, maar echt comfortabel is zo’n verbrande huid niet. In dit artikel leg ik uit wat een zonverbrande huid precies is, wat de gevolgen zijn van (regelmatig) verbranden, maar natuurlijk vooral hoe je voorkomt dat je verbrandt. Want kleine spoiler: verbranden is behalve oncomfortabel ook gevaarlijk.

Lees verder »
Beautytrends tiktok, social media
Lifestyle

De 4 grootste TikTok-beautytrends

Voor de nieuwste beautytrends en -hypes hoef je tegenwoordig alleen nog maar je social media te openen. Nieuwe manieren van huidverzorging aanbrengen vliegen je om de oren, meestal overgewaaid uit Korea of Amerika. Ik neem de vier grootste TikTok-beautytrends onder de loep en geef je mijn visie erop.

Lees verder »