Foto door Rodion Kutsaiev via Pexels
Zomerfruit is niet alleen lekker maar zit bomvol antioxidanten en vezels. Voor ‘mijn’ jam gebruikte ik voornamelijk Frambozen met een paar aardbeien. Frambozen zijn rijk aan vitamine C en E en unieke antioxidanten, Ellagitannines genaamd. Deze Ellagitannines vind je ook in kleinere hoeveelheden in aardbeien en sommige kruiden. Antioxidanten zijn fijne stofjes, want ze beschermen je cellen tegen schade. Wist je trouwens dat antioxidanten ook een geliefd ingrediënt is in huidverzorging en wel om dezelfde reden?!
Terug naar de jam 🙂 De Forever Beautiful Jam zit boordevol antioxidanten en vezels dankzij de farmbozen, Chiazaad – boordevol magnesium, omega-vetzuren, calcium, ijzer, stabiliseert je suikerspiegel en je darmen worden er blij van – én Forever Beautiful mix. De laatste voor net dat beetje extra’s, zoals Maca, Acai en Maqui. Niet nodig, maar wel fijn! De jam is heerlijk op een cracker, op een goede volkoren boterham of door je pap en heel eenvoudig te maken. Dankzij het wecken kun je een voorraadje aanmaken. Dat is pas handig!
Dit heb je nodig:
- 250 gram frambozen (meer of minder mag ook, dus beetje naar eigen inzicht)
- 100 gram aardbeien
- 1 eetlepel Chiazaad
- 1 eetlepel maple syrup
- 3 eetlepels Forever Beautiful mix
- paar druppels citroensap
Bereiding:
- Maak je weckpotten klaar volgens deze tips
- Pureer het fruit
- Giet het gepureerde fruit in een grote pan (het kan een beetje spetteren wanneer het kookt)
- Voeg alle andere ingrediënten toe en laat het ongeveer 4 minuten op laag vuur doorkoken (goed roeren om spetteren en verbranden te voorkomen)
- Schenk de fruitpuree in de weckpotten en rond het wecken af volgens de bovenstaande tips.
Geniet ervan!
Heb jij de ultieme tip voor jam?