Voordat je aan de slag gaat met dit lekkere recept eerst nog wat achtergrondinformatie, want als je alle voordelen van rode kool hoort krijg je er nog meer zin in 😉 De rode kool dankt zijn dieppaarse kleur aan het plantenpigment anthocyanine. Dit stofje staat bekend als natuurlijk antiverouderingsstofje, voor zowel inwendig als uitwendig gebruik. Het schijnt de huid te verstevigen door de collageenaanmaak te stimuleren. Daarnaast hebben je hart, ogen en geheugen er baat bij.
Dat is nog niet alles. Rode kool is ook rijk aan ijzer en vitamine A en C en o.a biotine (vitamine B8). Biotine is gunstig voor je huid & haar. Vitamine A en C zijn krachtige antioxidanten, geeft je immuunsysteem een boost en is goed voor je hele lijf. Dit is maar een kleine opsomming, maar verdiep je gerust verder in deze vitaminebom! Voor mij rest nu alleen nog dit heerlijke recept te delen.
Ingrediënten:
- 1 flinke prei
- 2 teentjes knoflook
- 1 halve rode kool
- 1 middelgrote aardappel
- klein beetje olijfolie
- 1 theelepel gerookte paprika poeder
- 1 stukje verse gember of gemberpoeder
- 1 granny smith
- beetje citroensap
- naar wens wat peper
- 750 ml groentebouillon
- verse dragon
- geschaafde amandelen
Bereiding:
- Snij de prei en knoflook in stukken en fruit deze in een beetje olijfolie.
- Snij ondertussen de rode kool in grove stukken, de aardappel en appel en voeg dit toe aan de pan.
- Schenk de groentebouillon in de pan en laat dit geheel zo’n 30 min. koken.
- Voeg de theelepel gerookte paprikapoeder en gemberpoeder toe.
- Laat de soep iets afkoelen en pureer het geheel met een staafmixer. Warm de soep weer op en voeg nog een beetje citroensap, peper en amandelmelk toe.
- Serveer de rode kool soep in een grote kom, een paar stukjes appel als garnering, een beetje amandel schaafsel en dragon.
Tip: nog meer waardevolle ingrediënten toevoegen? Voeg dan een theelepel Forever Beautiful toe aan je kom soep.
Eet smakelijk!