september 2024

Pigmentvlekken na de zomer Zo ga je ze te lijf

Pigmentvlekken na de zomer? Zo ga je ze te lijf

Het is beautyeuvel nummer één na de zomer: pigmentatie. Na de vele zonuren waaraan je huid is blootgesteld, worden bestaande pigmentvlekken beter zichtbaar en kun je nieuwe pigmentatie hebben opgedaan. Pigmentvlekken zijn onschuldig, maar kunnen wel als ontsierend worden ervaren en dus krijg ik er regelmatig vragen over, waarbij de focus dan vooral ligt op het verhelpen van pigmentvlekken. In dit blog vertel ik je daarom iets meer over pigmentatie: hoe ontstaat het, wat voor soorten pigmentvlekken zijn er en hoe kan je pigmentatie effectief behandelen?

Lees verder »
Waarom kiezen voor een natuurlijke deodorant?

Waarom kiezen voor een natuurlijke deodorant?

Het hoofddoel van deodorant is natuurlijk je oksels fris houden. Tegelijkertijd wil je dat een deo de huid van je oksels verzorgt en vooral níet schadelijk is. En geloof me: er zijn nogal wat deodorants op de markt die alles behalve goed zijn voor je huid en ook nog eens schadelijk zijn voor het milieu. Niet voor niets vind je bij SKNZ alleen natuurlijke deodorant. Wat daar de voordelen van zijn en waar je bij het gebruik van natuurlijk deo rekening mee moet houden, vertel ik je in dit artikel.

Lees verder »

Zo kom je weer in je ritme na de (zomer)vakantie | Skincare, bewegen en voeding

Als er één periode is die je uit je ritme haalt, dan is het wel de zomer(vakantie). Waarschijnlijk doe je het wat rustiger aan of ga je op vakantie, waardoor je dagelijkse routine er langzaam bij insluipt. Er zijn meer verleidingen, je huid heeft wat te verduren en op hete dagen heeft sporten niet je hoogste prioriteit. Erg? Helemaal niet! Maar misschien vind je het – net als ik – wél fijn om weer gestimuleerd te worden je oude ritme te hervatten. Ik geef je in dit blog een aantal tips.

Lees verder »