Beautyingrediënt onder de loep: glycolzuur

Zoals je misschien al van me weet, ben ik groot voorstander van exfoliëren met zuren. Geen schurende scrubkorrels om dode huidcellen te verwijderen, maar milde AHA’s (Alpha Hydroxy Acids) om je huid zacht, glad en stralend te krijgen. Glycolzuur is een van de bekendere fruitzuren en tevens een bewezen effectief ingrediënt. In dit blog duik ik dieper in de werking van glycolzuur en laat ik het je weten waarom je deze AHA nou echt aan je skincare routine zou moeten toevoegen.

Deel

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Manuela

    Oh vroeger ja, scrubben met van die korrels🙈 gelukkig zijn er nu deze varianten op de markt gekomen. Ik gebruik ze beide (AHA en BHA) wel apart van elkaar om ook mijn poriën af en toe goed te reinigen van binnenuit. De AHA heb ik trouwens via jou ontdekt, ik wist niet hoe dat werkte. Fijn en handig artikel weer!

  2. Lianne Van Amelsvoort

    Hoi Manuela! Bedankt voor je reactie en leuk jouw ervaring te lezen en ik je heb kunnen laten kennismaken met een AHA 🙂

Geef een reactie

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten